Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2008 09:38 - Ние от Марс
Автор: alexnenov Категория: Технологии   
Прочетен: 16653 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 11.02.2008 09:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Наскоро световните медии гръмнаха с новината за снимка, направена от марсохода "Спирит" (дух) преди 4 години. Изображението на човек е открито от любители астрономи. На изображението можете да видите човекоподобна фигура, на която ясно се отличава глава, тяло и дори ръка. Според експертите на НАСА това е или естествено образование или зрителна измама. Подобни изказвания сме чували за всяко странно и нелогично нещо, което се е появявало на снимките на НАСА (и не само) през цялата история на НАСА. Те са приели като аксиома, че живот не съществува никъде другаде във вселената освен на земята. Въпреки това всевъзможни проекти претърсват безкрайния космос за сигнали от "извънземни".


За да си направите сами изводите ще ви предоставя още малко информация за червената планета и какво до момента е било открито там.

Да започнем с Лицето от Марс. През 1976-та година спътника Викинг 1 заснема структура, наподобяваща човешко лице. Можете да видите снимката, направена през 76-та година тук. След Викинг няколко апарата са правили снимки и колкото по-нова е снимката, толкова по-лошо е качеството и структурата изглежда по-променена. Факт е, че НАСА запазват за себе си по-голямата част от информацията, която получават от своите апарати. Друга част от тях се публикуват след определено редактиране, а трети се публикуват без да са забелязани някой елементи и разбира се предизвикват световни скандали.

image

От НАСА твърдят, че това са естествени образувания. Не бихме и очаквали да кажат друго, нали не е възможно да има разум освен тук, на Земята.

Още по-интересно е какво можете да намерите в непосредствена близост до Лицето от Марс - ПИРАМИДИ. Не е нужно да споменаваме както мислят от НАСА по въпроса. Снимката, която виждате обаче показва недвусмислено структури с пирамидална форма, наподобяващи познатите ни Египетски пирамиди. Трудно е да приемем, че може да съществуват няколко естествени образувания, наподобяващи пирамиди, със ясно изразени ръбове, правилни форми и всичките те се намират на едно място на червената планера. Лицето от МАрс пък е в непосредствена близост... и от нас се очаква да повярваме че всичко това са естествени образувания и визуални измами? При това всики те са струпани изключително близо едно до друго...

image

Накрая, но не на последно място е Черепа от Марс. На снимката направена от марсохода Спирит отново се явява образувание, наподобяващо череп. На снимката ясно се вижда теменната част, скулите, очните дъна. Това, което липсва е долната челюст. Ние сме свикнали да гледаме схеми и снимки на черепи с долна челюст. Всички кости на черепа, без долната челюст са неподвижно съединени. Дали това, което се наблюдава там не е истински череп? По снимката може да се съди, че черепа не е на малко зелено човече със антенки, а е на хуманоид, който е изключително близък до развитието си със земните хора.

image

Възможно ли е на Марс да има живот. Защо не? Марс е планетата, наподобяваща най-много земята. Денят на Марс е с продължителност, близка до тази на земния — 24 часа, 39 минути и 35,244 секунди. Близо 40мин повече от земната, което означава, че човек би се чувствал там перфектно със земните си биоритми.

"През 2003 г. по време на наблюдения от Земята е открит и метан — откритие, потвърдено през март 2004 г. от апарата Марс Експрес Орбитър. Метанът е нестабилен газ и се разгражда под въздействието на слънчевото лъчение и други химически вещества. Поради това неговото наличие сочи, че съществува или е съществувал в недалечното минало механизъм за отделянето му, вероятно намиращ се на повърхността на планетата. Засега се счита, че газът е с вулканичен произход или е попаднал на повърхността вследствие от сблъсъци с комети. Учените не изключват възможността газът да е продукт на жизнената дейност на метаногенни организми, но за това не са налични достатъчно доказателства. Метанът не е разпределен равномерно в атмосферата, а е под формата на облаци, което показва, че бива сравнително бързо разграждан и отделян."

image

Ако в момента на Марс има живот, но той не може да се засече от тук следва да се замислим къде би могъл да бъде той. В не-малко фантастични романи се бъдещето на Земята се описва като суха пустинна планета, а хората живеят под земята. Защо това да не е факт на Марс. Отделянето на метан е логична последователност от биологичните процеси, които протичат под повърхността на планетата, а отделянето му на облаци показва целенасочено отделяне.

"За атмосферата на Марс е характерна и циркулация на водните пари от единия полюс до другия в зависимост от сезоните на планетата. Тази циркулация поражда типично земни атмосферни явления като скреж и переста облачност (вижте тук за снимки на скреж направени от марсохода Опъртюнити през 2004 г.)"

Ако на земята се разрази ядрена война или бъдем ударени от метеорит или просто изригне супервулкан, то на Земята по-голямата част от населението ще умре от катаклизма, след което на земята ще настъпи ядрена зима. Единственото място за спасение ще се окаже самата ни земя, или по-точно няколко метра под повърхността.

image


Факт е, че Марс е играела голяма роля за древните цивилизации. Името на град Кайро произлиза от „Ел-Кахира“, значещо „планетата Марс“ на арабски. Древните цивилизации са следили постоянни циклите на Марс, интересували са се от нейните спътници - Фобос и Деймос (Страх и Ужас). За Фобос са характерни същите цикли като тези на нашата Луна. Така двата спътника на двете съседни планети се въртят по начина, който ги поставя ориентирани винаги в едната посока към планетата. В индийската митология пък се говори за трите свята. Не рядко се споменават планетите на Вишну и другите богове, говори се за техните цветове, войната избухнала между тях (боговете от различни планети), оръжията и катаклизмите които те предизвикали... но за това ще говорим скоро.
А дотогава помислете, възможно ли е хората да са обитавали 2 или повече планети от Слънчевата система. В следствие на ужасен катаклизъм (който скоро ще опиша подробно) живота на тези планети е застрашен и сведен до минимум. Хиляди години по-късно останалите живи не помнят за своята велика империя, разположена на няколко планети, не знаят че и съседната планета - хора, същите като тях се опитват да се преборят със суровите условия на своята планета...
image


Тагове:   Марс,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. eliaz - hi
13.02.2008 14:28
напълно вярвам в извънземния живот,поради простата причина, че е глупаво да си мислим, че сме сами в цялата вселена
цитирай
2. idirazberi - Последното е до голяма степен кр...
26.02.2008 23:03
Последното е до голяма степен креационизъм сякаш... Но тези снимки бяха много нашумели преди. Странно, че се покри всичко около тях :)
цитирай
3. physnews - определено ако има живот и разум само
05.05.2008 21:52
на Земята, ще е голяма загуба на пространство....
цитирай
4. ksay - Не сте сами, повярвайте! :)
28.06.2008 20:39
Не сте сами, повярвайте! :)
цитирай
5. eltimir - Интересно
04.02.2011 23:18
Само ще отбележа, че атмосферата на Марс се уплътнява с доста бързи темпове. Климътът също се затопля бързо. И разумният живот постепенно започва да излиза на повърхността на планетата.
А сега един тъп въпрос за скептиците. Виждал съм десетки снимки на роботчетата, които снимат на Марс. А кой ходи след роботчетата и снима тях? И кой им почиства слънчевите панели?
В единия от сайтовете ми има доста публикации на тази и подобни теми:
http://erigkan.ucoz.ru/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alexnenov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 47993
Постинги: 4
Коментари: 16
Гласове: 52
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол